Meteen naar de inhoud

Cellulitisbehandelingen – essentiële feiten en informatie

cellulitis verwijderen ervaringen

Cellulitis is een veel voorkomende term die wordt gebruikt om overvolle vetzakken onder uw huid te beschrijven. Dit zijn vetcellen die vergroot zijn geworden, waardoor deze cellen meer ruimte innemen tussen de bindweefsels van de huid dan normaal. Het vet breidt deze ruimtes vervolgens uit, wat resulteert in de bovenliggende kuiltjes in de huid, vaak het sinaasappelschileffect genoemd.

Het komt voor bij negentig procent van de post-adolescente vrouwen en wordt zelden gezien bij mannen. Gemeenschappelijke gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen, zijn de dijen, billen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan obesitas, omdat het voorkomt bij vrouwen met overgewicht, normale en dunne vrouwen. Cellulitis veroorzaakt veel beeldproblemen en veel vrouwen vermijden daarom het dragen van korte rokken of korte broeken.

Enkele van de bijdragende factoren voor het ontwikkelen van cellulitis zijn:

  • Erfelijkheid. U kunt echter nog steeds veel doen om cellulitis te bestrijden.
  • Te weinig water drinken. Water helpt gifstoffen en afval uit je lichaam te spoelen. Drink zeven tot acht glazen water per dag.
  • Eetpatroon. Slechte eetgewoonten (alcohol, cafeïne, gekruid of vet voedsel) dragen bij aan de vorming van cellulitis omdat de gifstoffen die ze produceren vast komen te zitten in het vetweefsel. Verzadigde vetten blokkeren de bloedvaten en komen ook vast te zitten in het weefsel, waardoor voldoende afval en eliminatie van gifstoffen wordt voorkomen.
  • Roken is niet alleen slecht voor de huid en longen, maar verzwakt de huid door vernauwing van haarvaten. Het beschadigt ook het bindweefsel en kan het kuiltjeseffect van cellulitis versterken.
  • Spanning en stress kunnen ervoor zorgen dat een spier vastloopt in pijn; ze kunnen er ook voor zorgen dat het bindweefsel dat die spier bedekt vastloopt. Spanning kan ook het weefsel blokkeren, waardoor een goede eliminatie en zuivering van afval wordt voorkomen.
  • Medicatie kan de natuurlijke processen van het lichaam verstoren, waardoor het van nature aanwezige zuiveringssysteem wordt verstoord. Dieetpillen, slaappillen en diuretica kunnen allemaal leiden tot cellulitis; orale anticonceptiva, die het oestrogeen in het lichaam verhogen, zorgen ervoor dat de vetcellen groter worden, wat leidt tot waterretentie. Door water vast te houden, kan het lichaam het gifsysteem niet doorspoelen, wat leidt tot de vorming van cellulitis.
  • Gebrek aan lichaamsbeweging draagt ​​bij aan de vorming van cellulitis. Oefening vermindert veel gezondheidsrisico’s en helpt ook cellulitis te bestrijden. Het verbetert de spiertonus, de bloedsomloop en het algehele welzijn, helpt geblokkeerd weefsel te breken en het lichaam te zuiveren.

Cellulitisbehandelingen

Er zijn drie hoofdbehandelingen voor cellulitis; namelijk endermologie, cosmetische chirurgie en actuele crèmes of lotions.

Endermologie

De Endermologie-machine, meer dan tien jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld, heeft een effect bij de bestrijding van cellulitis. Het gebruikt rollers en zacht afzuigen om de getroffen gebieden diep te masseren, waardoor de bloedsomloop toeneemt. Gifstoffen en abnormale ophoping van water worden verdreven naarmate bindvezels worden uitgerekt. Endermologie ex folieert ook de huid, waardoor deze zacht en zijdeachtig blijft. De verhoogde circulatie kan u een natuurlijke energieboost geven. Veel sessies zijn normaal gesproken nodig. Dit kan oplopen tot enkele honderden dollars.

Cosmetische chirurgie

Behandelingen zoals liposuctie (operatie om vet te verwijderen) en mesotherapie (injectie van medicijnen in cellulitis) zijn duur of kunnen slechts tijdelijke verbetering opleveren. Veel artsen raden liposuctie af om cellulitis te verminderen, omdat het is ontworpen om diep vet te verwijderen in plaats van cellulitis, dat zich dicht bij de huid bevindt. Dit wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en kan duur zijn in vergelijking met andere methoden. Overleg met uw arts als u dit verder wilt onderzoeken.

Cellulitis crèmes of lotions

Dit is de veiligste en populairste manier om het probleem te verminderen. Omdat cellulitis eigenlijk kleine vetzakjes onder je huid zijn, bereikt je bloedcirculatie deze gebieden niet gemakkelijk. Speciaal samengestelde crèmes kunnen helpen.

Enkele van de ingrediënten die in deze producten worden gebruikt, zijn:

  • Algenextract – dat kan helpen vet af te breken en je stofwisseling te verhogen.
  • Groene thee-extracten – ondersteunen het algenextract en verhogen de snelheid waarmee uw vet wordt afgebroken om glad weefsel te vormen.
  • Retinol A – een verbinding die een afgeleide is van vitamine A en direct op uw huid en bindweefsels gericht is om te conditioneren en te versterken. Retinol A heeft een verjongend effect op uw huid en zal uw cellulitis verminderen en voorkomen dat het na verloop van tijd erger wordt. Het kan de textuur van je huid verbeteren, zodat je huid gladder en steviger wordt en dit helpt je cellulitis nog sneller te verdwijnen.

Crèmes of lotions zijn de meest economische van de drie behandelingen, maar net als bij de andere kan het enkele maanden duren voordat meetbare resultaten worden gezien.