Meteen naar de inhoud

Spoedcursus over cellulitis

hoe kom je van cellulitis af

Het dragen van heel korte rokken kan een bevrijdende ervaring zijn voor de moderne vrouw, tenzij er een paar cellulitislijnen doorbreken.

Dit is misschien wel een van de grootste frustraties van vrouwen over de hele wereld. En hoewel er crèmes en chirurgische procedures zijn die beloven die vervelende lijnen te verwijderen, is er nog steeds geen veilige manier om ze allemaal te verwijderen.

Wat is cellulitis?

Cellulitis zijn vetweefsels met bindweefselbanden erin. Deze weefsels bevinden zich in bepaalde delen van het lichaam: de dijen, buik en billen voor de vrouwen. Mannen hebben cellulitis in de nek en in de buik. Vaak zijn ze witter of meerdere tinten lichter dan hun huidskleur.

Bij een goede doorbloeding ontstaan ​​gladde lagen; maar wanneer vloeistoffen in de lagen, de opgeslagen vetten en chemische gifstoffen niet worden weggespoeld en vast komen te zitten in de huid, worden de weefsels hard en dikker, waardoor er hobbelige lijnen in de huid ontstaan. Hoewel alle mensen in principe dezelfde gladde cellulitislagen hebben, hangt het resulterende uiterlijk af van de genetica, de levensstijl van de persoon en het gewicht van het individu, die allemaal factoren zijn bij de vorming van cellulitis.

Er zijn verschillende soorten cellulitis. Een soort komt voor in de spieren van actieve vrouwen, zoals dansers en hardlopers. De harde of solide cellulitis is moeilijk te verwijderen omdat ze rechtstreeks aan de spieren zijn bevestigd. Zachte cellulitis daarentegen is veel zichtbaarder en kan zelfs uit het lichaam zakken. En hoewel het voorkomt in grote spiergebieden, zijn ze gemakkelijk te verwijderen.

Helaas zijn vrouwen vaak het slachtoffer van cellulitisproblemen. Het probleem kan beginnen wanneer ze nog maar 14 jaar oud zijn en naarmate ze ouder worden, worden de getroffen gebieden groter. Vrouwen die anticonceptiepillen gebruiken en degenen die net zijn bevallen, zijn ook vatbaarder. Mensen die gewond zijn geraakt, kunnen ook cellulitis ontwikkelen.

Behandelingsprocedures

Cellulitiscrèmes die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben bewezen effectief te zijn bij het voorkomen van het verschijnen van cellulitis, maar ze kunnen de weefsels niet volledig uitroeien. Deze crèmes die alfa-hydroxylzuren bevatten, verwijderen de cellulitis niet echt, maar verbeteren eerder de elasticiteit van de huid, waardoor de cellulitis minder duidelijk wordt.

Lichaamsbeweging en voeding zijn zonder twijfel nog steeds de beste manier om cellulitis te bestrijden. Vrouwen (en mannen) moeten er ook een punt van maken om tijd te vinden om te ontspannen en naar lichaamsverzorging te gaan. Oefening is bijzonder effectief omdat de bloedsomloop het uiterlijk van de cellulitis kan helpen verminderen.

Een ontgiftend dieet moet ook worden beoefend. Het dieet moet veel fruit en groenten bevatten. Volkorenproducten worden ook sterk aanbevolen. Te vermijden voedingsmiddelen zijn koffie en frisdrank. Sommigen zeggen dat gekruid voedsel ook veel bijdraagt ​​aan het verschijnen van cellulitis, maar er is nog niet veel bewezen. Het roken van sigaretten en het drinken van alcohol moet ook worden vermeden, omdat ze kunnen helpen bij de opbouw van gifstoffen in het lichaam.

Hoewel een vetarm dieet niet nodig is, raden sommige experts aan om de consumptie van vet voedsel te verminderen, omdat deze moeilijker te verteren zijn en van de hand te doen. Vetten dragen ook bij aan het vergroten van de grootte van de cellulitis.

Watertherapie is ook effectief om cellulitis minder zichtbaar te maken, omdat het gifstoffen in het lichaam wegspoelt en vetten verwijdert. Het helpt ook bij een goede spijsvertering en doorbloeding.