Ga naar de inhoud

Voedingsmiddelen en supplementen die cellulitis onder controle houden

cellulitis benen oefeningen

Wat creëert het cottage cheese-effect van cellulitis? Simpel gezegd, cellulitis wordt veroorzaakt door losse of zwakke huid en bindweefsels die de vetweefsels niet in hun compartimenten kunnen houden. Vetweefsel of afzettingen ontsnappen door verzwakte bindvezeldraden en boeien naar de oppervlakte, waardoor het kiezelachtige, sinaasappelschileffect ontstaat. Een sterke huid en spieren zijn de beste preventieve maatregelen voor weggelopen vet. Het cellichaam stevig en intact houden zou betekenen dat we de controle over vetafzettingen behouden. Cellulitis wordt gevormd door de vorming van waterzakken en vetafzettingen, wat betekent dat de meest effectieve manier om ze te beheersen, is door middel van lichaamsbeweging en voeding. Een oefenprogramma is absoluut noodzakelijk, evenals goed voedsel en suppletie. Bepaalde voedingsmiddelen die bekend staan ​​om hun celopbouwende eigenschappen, kunnen cellulitis onder controle houden.

Eiwit: Het cellulitisprobleem is het meest uitgesproken bij vrouwen met verzakte spieren en huid. Oefening en eiwitten kunnen de vetopslag onder de huid verminderen; proteïne helpt de spieren te verstevigen die de vetopslag op zijn plaats kunnen houden en het kuiltjeseffect van cellulitis kan verminderen. Een oudere huid heeft, net als oudere spieren, eiwitten nodig, vooral soja-eiwitten met minder vet, om te verstevigen en te verstevigen. Hoeveel proteïne heb je nodig om stevige, strakke spieren te produceren? Ongeveer .6 gram per kilo vetvrije massa als je een matig actieve persoon bent en 1 gram per kilo magere lichaamsmassa als je erg actief bent. Ga voor magere eiwitten in vis, vooral zalm omdat vis een hoge dosis essentiële vetzuren bevat.

Aminozuren en essentiële vetzuren: je hebt ook aminozuren nodig die helpen bij het opbouwen van de opslag van collageen en elastine in de huid. De beste bronnen hiervoor zijn complexe koolhydraten zoals bonen, volle granen, noten, zaden, groenten, fruit. Deze voorzien uw lichaam van essentiële vetzuren die de deling van huidcellen vertragen, waardoor het optreden van mutaties en ontstekingen in deze cellen wordt verminderd, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan ultraviolet licht. Alle cellen in het menselijk lichaam zijn omgeven door een membraan dat bestaat uit fosfolipiden die voornamelijk zijn gemaakt van essentiële vetzuren. Dit membraan bepaalt wat er in de cellen gaat en wat eruit komt. Een goede bron van essentiële vetzuren zou het celmembraan letterlijk versterken en het cellichaam intact houden. Onderzoek toont aan dat suppletie met visolie en lijnzaadolie binnen de eerste 2 maanden van gebruik een duidelijke verbetering van de huidtextuur en tonus kan veroorzaken. Omdat de buitenhuid zichzelf elke 50-80 dagen vervangt, kan een goede suppletie een direct en verstevigend effect op de huid hebben.

Glucosamine: Glucosamine is een supplement dat artritis helpt; het is ook aangetoond dat het vocht in artritische gewrichten herstelt door de celweefsels goed gehydrateerd te houden; dit heeft op zijn beurt een positief, voller effect op de cellen, waardoor het kuiltjes en stremmen van de huid wordt verminderd. Voldoende glucosamine in het bloed is nodig voor veerkracht van de huid. Studies tonen aan dat deelnemers die voor en na de operatie met glucosamine begonnen, een snellere genezing ervoeren met minder littekens op de huidweefsels dan deelnemers die geen glucosamine gebruikten.

Natuurlijk zijn voedingssupplementen en diëten slechts half effectief zonder lichaamsbeweging. Het lijdt geen twijfel dat cellulitis kan worden verbeterd door te sporten. Wayne Westcott Ph.D, directeur van onderzoeksprogramma’s aan de South Shore YMCA in Quincy, Massachussetts, produceerde trainingsroutines die een merkbare afname van cellulitis vertoonden. Gedurende 2 maanden namen 16 vrouwen met licht overgewicht driemaal per week deel aan 20 minuten cardio-, kracht- en flexibiliteitsoefeningen. Aan het einde van 2 maanden verloren de vrouwen gemiddeld 1 en 1/3 inch van hun heupen en gemiddeld 1 pond. Alle vrouwen rapporteerden minder cellulitis op hun onderlichaam, een situatie die werd bevestigd door echografische metingen.

Voor het beste resultaat bij het verminderen van de cottage cheese-look van cellulitis, eet proteïne en neem een ​​consistente trainingsroutine op. Deze combinatie verhoogt uw metabolisme, bouwt mager lichaamsweefsel op, verstevigt de spieren onder de huid en houdt de vetafzettingen binnen het bindweefsel onder controle. Eet ook veel bonen, volle granen, noten, zaden, groenten en fruit als bronnen van aminozuren om collageen en elastine in de huid te helpen opbouwen. Neem glucosamine-supplementen om de veerkracht van de huid te vergroten. Een goede bron van essentiële vetzuren uit visolie en lijnzaadolie kan ook de integriteit van huidcelmembranen versterken, waardoor het probleem van weggelopen vetweefsel wordt geminimaliseerd – en dat is eigenlijk waar cellulitis om draait.