Ga naar de inhoud

Hoe u eindelijk voorgoed van cellulitis af kunt komen

cellulitis verminderen

Als je aan cellulitis denkt, denk je waarschijnlijk aan lelijke ‘sinaasappelschilhuid’ en ‘cottage cheese thighs’. Cellulite is beschamend, het is deprimerend en het is ongezond. Het slechte deel is dat je niet eens dik hoeft te zijn om cellulitis te hebben. Zelfs dunne en slanke mensen hebben last van deze ziekte. Regelmatig vet nestelt zich in alle delen van het lichaam, maar cellulitis trekt naar bepaalde gebieden, zoals

 • Billen
 • Dijen
 • Enkels
 • Terug en binnenste delen van de bovenarmen
 • Heupen
 • Maag

Cellulitis is een potentiële voorloper van andere gezondheidsproblemen zoals spataderen en gebroken bloedvaten. Een eenvoudige test helpt cellulitis te detecteren. Druk het weefsel tussen duim en vinger of tussen twee handpalmen. Als cellulitis aanwezig is, zie je lelijke ‘sinaasappelschil’-ontwerpen op de huid.

Vorming van cellulitis:

Spieren in ons lichaam zijn bedekt met een vulling van vet bindweefsel. Dit is omgeven door een vloeistof, die voedt en afval helpt verwijderen. Wanneer alle systemen in harmonie samenwerken, worden afvalproducten die zich in deze vloeistof verzamelen efficiënt verwijderd. Maar wanneer afval zich begint op te hopen in deze vloeistof, wordt het dikker en hardt het uit tot zakken. Dit vormt groeven die lijken op “cottage cheese”.

Bepaalde bijdragende factoren helpen de opbouw van cellulitis:

 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Constipatie en spijsverteringsproblemen
 • Onvoldoende wateropname
 • Slechte eetgewoonten
 • Hormonale cycli
 • Zwangerschap

De vorming van cellulitis kan in de tienerjaren beginnen. Hoewel cellulitis niet erfelijk is, worden verkeerde eetgewoonten meestal van ouders op kinderen overgedragen.

Om de gladde contouren van uw huid terug te krijgen, moet u de opgesloten afvalstoffen losmaken en deze uit het lichaam spoelen. Het bindweefsel moet ook worden losgemaakt en hersteld naar zijn oorspronkelijke elasticiteit. De beste manier om dit te doen is door krachttraining, cardiovasculair werk en een gezonde voeding.

Krachttraining:

Naarmate we ouder worden, vertraagt ​​het metabolisme en is er een verrassend verlies van spieren uit het lichaam. Tegelijkertijd begint vet zich op te hopen. Een vrouw kan gemakkelijk 15 pond vet per decennium winnen. Krachttraining gaat dit schadelijke spierverlies tegen en beperkt de vetaanwinst. Spieren verbranden calorieën, zelfs als het lichaam in rust is. Concentreer je op oefeningen die gericht zijn op je hamstrings, quadriceps, bilspieren en ontvoerders. Longeren, hurken, beenkrullen en beenverlengingen zijn effectief.

Eetpatroon:

Als je op zoek bent naar een slank, glad, cellulitisvrij lichaam, evalueer dan je eetgewoonten. Eet vezelrijk voedsel. Blijf weg van witte bloem, witte rijst, commerciële vruchtensappen, cola’s en hamburgers. Vijf tot zes kleine maar uitgebalanceerde maaltijden, rijk aan magere eiwitten (vis en kip) en koolhydraatarme koolhydraten (havermout en yams) zijn de beste. Beperk de inname van natrium. Alcohol is een absoluut NEE.

Drink veel water, want ontgifting is een belangrijk onderdeel van je strijd tegen cellulitis. Een goede verwijdering van afval is noodzakelijk. Obstipatie is een belangrijke oorzaak van cellulitis. Gebruik geen laxeermiddelen om dit te verhelpen; Gebruik in plaats daarvan ontlastende producten. Deze producten zijn niet verslavend en hebben geen bijwerkingen. Een vezelrijk dieet bevordert een snelle stoelgang.

Het masseren van de gebieden die cellulitis bevatten, stimuleert de bloedsomloop. Dit is vooral goed voor gebieden die moeilijk te trainen zijn, zoals de binnenste delen van de dijen en de bovenarmen.

De meeste vrouwen en nogal wat mannen hebben een hekel aan de vlekken die cellulitis veroorzaakt op een anders romige, gladde huid. Het eliminatieproces van cellulitis kan traag en soms zeer ontmoedigend zijn. Hard werken en optimisme zijn hier de enige mantra’s.