Ga naar de inhoud

Ontdek alles wat u moet weten over cellulitis

cellulitis creme

Beschamend en onooglijk, niemand houdt van cellulitis, voor zichzelf of voor iemand anders. Maar hoewel de meeste mensen er geen moeite mee hebben om het te identificeren, begrijpen er maar weinigen die precies begrijpen wat cellulitis is.

Cellulitis is vet dat uit de onderste huidlagen in de dermis of buitenste huidlaag steekt. Cellulitis geeft een kuiltje aan de huid, vaak grotesk beschreven als een ‘cottage cheese’-look. Gewoonlijk wordt cellulitis gezien aan de achterkant, dijen en onderbenen, hoewel het elders kan voorkomen.

Verrassend genoeg weet de moderne wetenschap nog heel weinig over de oorzaak of oorzaken van cellulitis. We weten echter dat tussen 85% en 98% van de vrouwen (dat zijn bijna alle vrouwen) op zijn minst wat cellulitis ergens op hun lichaam hebben. Dus, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, en ondanks hoe gewend we cellulitis bij obese mensen zien, is cellulitis geen afgeleide van overgewicht.

De wetenschap heeft ook opgemerkt dat cellulitis minder vaak voorkomt bij mannen, waardoor veel onderzoekers geloven dat de vorming ervan een hormonale component heeft. Overheersende theorieën suggereren dat het verschijnen van cellulitis verband kan houden met iemands dieet, meer bepaald de inname van een grote hoeveelheid transvetten, evenals voedingsmiddelen zoals pasta, witbrood en ander voedsel dat zwaar is in witte bloem. Nogmaals, dit wordt vermoed, maar nog niet “bekend” of bewezen.

Zoals het geval is wanneer een vermeend nieuw probleem zich voordoet in onze cultuur, rennen fabrikanten om talloze producten te produceren en vrij te geven die gericht zijn op de cellulitisziekte. Je zult gels, lotions, pillen en meer allemaal veelbelovend vinden om je van die lelijke cellulitis te ontdoen. Werken ze? Tot dusver is er niets anders dan anekdotisch bewijs dat deze producten op zijn best ondersteunt.

 Een andere valse hoop in de strijd tegen cellulitis is liposuctie, het verwijderen van vet uit het lichaam door middel van operaties. Liposuctie zuigt cellulitis niet uit.

Sommige patiënten hebben ontdekt dat bepaalde soorten massage een tijdelijke vermindering van het uiterlijk van cellulitis op het lichaam kunnen veroorzaken, maar geen vermindering van het daadwerkelijke bestaan ​​ervan. Dit komt omdat er geen bloedvaten zijn in onderhuids vet, dus wanneer het lichaam wordt gemasseerd en de bloedsomloop onder de huid wordt gestimuleerd, lijkt het huidoppervlak gladder. Massage is dus slechts een oppervlakkige oplossing voor cellulitis, en een met effecten die slechts op korte termijn aanhouden.

De enige stappen die tot nu toe hebben aangetoond dat ze een echte en blijvende vermindering van cellulitis veroorzaken, zijn dezelfde stappen die worden aanbevolen voor een goed en effectief gewichtsverlies: een gezonde levensstijl. Een uitgebalanceerd dieet volgen, veel water drinken en voldoende beweging en rust krijgen, lijkt de enige bekende remedie te zijn tegen lelijke en gênante cellulitis. Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden en het is geen snelle oplossing, maar het werkt. En als het erom gaat er goed uit te zien en je goed te voelen, is het enige wat telt.