Ga naar de inhoud

Mythen over cellulitis

cellulitis creme

Cellulitis is omgeven door mythen. Er zijn veel misleidende ‘feiten’ over cellulitis die vrouwen ertoe hebben aangezet wanhopig te proberen zich te ontdoen van of te voorkomen dat ze alleen cellulitis krijgen, zodat het op hun achterkant terechtkomt. Het is belangrijk om door de mythen te bladeren en de feiten te spellen. Op deze manier kunnen mensen echt de hele waarheid over cellulitis kennen.

1. Een mythe die toentertijd bijna geloofwaardig leek, is dat sodapop cellulitis veroorzaakt. De theorie was dat het natrium in frisdrank de vetcellen deed opzwellen en cellulitis veroorzaakte. Dit is niet waar. Cellulitis zijn vetcellen, maar ze zijn vervormd en zitten dicht op de huid vast in bindweefsel.

2. Een andere vaak aanvaarde mythe is dat cellulitis alleen voorkomt bij mensen ouder dan 40 jaar. Hoewel cellulitis bij oudere mensen duidelijker kan zijn omdat de huid dunner wordt naarmate we ouder worden, kan deze op elke leeftijd voorkomen.

3. Cellulitis wordt vaak verkeerd begrepen, dus het is niet verwonderlijk dat veel mensen de mythe geloven dat cellulitis alleen op de dijen en billen kan voorkomen. Hoewel dit het meest voorkomende gebied is waar cellulitis optreedt, kan het ook op de arm, nek en maag voorkomen.

4. Misschien is een van de meest voorkomende mythen dat alleen mensen met overgewicht cellulitis krijgen. Deze mythe kan, wanneer ontkracht, verwoestend zijn voor degenen die niet te zwaar zijn. Helaas heeft iedereen vetcellen, zelfs magere mensen, dus ook zij zijn onderhevig aan cellulitis.

5. Een mythe die verband houdt met het wegwerken van cellulitis is dat een dieet en lichaamsbeweging goede manieren zijn om van cellulitis af te komen. Dit is niet waar vanwege de samenstelling van cellulitis. Het is anders dan ander vet dat door middel van een dieet en lichaamsbeweging verbrand kan worden door het metabolisme van een persoon. Cellulitis zit vast in het bindweefsel en wordt niet beïnvloed door de stofwisseling.

Deze vijf mythen worden meestal geassocieerd met cellulitis. Sommige van deze mythen zijn zelfs gebruikt om producten te verkopen die zeggen dat ze cellulitis zullen voorkomen of genezen. Het kennen van het verschil tussen mythen en feiten kan mensen helpen om beter met cellulitis om te gaan.