Ga naar de inhoud

Cellulitis: de oorzaken en behandelingen

cellulitis oorzaak

Cellulitis verwijst naar het vet dat op specifieke lichaamsdelen is opgeslagen, vooral op de buik. Het ziet eruit als sinaasappelschil of kwark onder de huid.

Oorzaken

Cellulitis is een vetweefsel dat onder het huidoppervlak verschijnt. Mensen hoeven geen overgewicht te hebben om cellulitis te hebben, in feite kunnen magere mensen wat op hun billen, borsten, dijen en buik hebben. Cellulitis wordt veroorzaakt door het volgende:

Genetica.

Mensen met naaste familieleden die cellulitis hebben, zijn er vatbaarder voor. Studies tonen aan dat bij bijna 85% van de vrouwen met cellulitis familieleden (meestal ouders) minstens één keer in hun leven door hetzelfde probleem worden getroffen.

Gebrek aan lichaamsbeweging.

Mensen die niet sporten, moeten hun spieren versterken om cellulitisvorming te voorkomen. Het volgen van een cardiovasculair programma of krachttraining is een manier om cellulitis weg te houden van het lichaam. Wandelen, joggen en zwemmen zijn ook leuke activiteiten om cellulitis te voorkomen.

Slechte eetgewoonten.

Ongezond voedsel en overmatige consumptie van alcohol, cafeïne of gekruid voedsel zijn nauw verbonden met de vorming van cellulitis. Wanneer een persoon te veel van deze voedingsmiddelen inneemt, verliest het lichaam het vermogen om de gifstoffen die ze produceren te spoelen, zodat ze worden opgeslagen in het vetweefsel. Experts raden elke dag 8 glazen water aan in plaats van cafeïne of alcoholische dranken.

Roken.

Weinig mensen weten dat roken een van de oorzaken is van de vorming van cellulitis. Het verzwakt de huid door de haarvaten te vernauwen en beschadigt het bindweefsel. Als gevolg hiervan ontwikkelt de huid cellulitis.

Een onfeilbare manier om cellulitis te verminderen of te elimineren, is door een gezond dieet, consistente lichaamsbeweging en voldoende water om de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Behandeling

Er zijn tegenwoordig veel middelen tegen cellulitis op de markt. Sommigen van hen zijn de volgende:

Mensen die lijden aan overmatige cellulitis en deze zo snel mogelijk moeten verwijderen, nemen hun toevlucht tot liposuctie. Dit is het verwijderen van cellulitis of vetafzettingen door middel van een chirurgische ingreep. Hoewel liposuctie mogelijke bijwerkingen heeft, gaan steeds meer mensen ervoor vanwege de snelle en uitstekende resultaten.

Mensen die echter niet het budget of het lef hebben om liposuctie te proberen, gebruiken cellulitiscrèmes die mineralen, kruiden, antioxidanten en vitamines bevatten. Deze crèmes zorgen voor het benodigde vocht en verhogen de bloedtoevoer om beschadigde en uitgedroogde lichaamsdelen die door cellulitis zijn aangetast te verhelpen. Deze crèmes hebben een laag goedkeuringspercentage omdat er binnen enkele maanden minimale resultaten te zien zijn.

Cellulitis lift heeft daarentegen veelbelovende resultaten. Dit is speciaal ontworpen voor mensen die veel gewicht hebben verloren, wat resulteerde in een overmatige huid. Tegenwoordig is cellulitislift de meest invasieve procedure om een ​​jeugdige, stevige huid te herstellen. Hoewel het geweldige resultaten belooft, heeft het ook nadelen. Het kan voor de patiënt een uitgebreid litteken en een langere herstelperiode achterlaten.

Een andere behandeling heet Laser Lipolisis. Deze techniek is ontwikkeld in Italië. Dit wordt gedaan door glasvezellaser door kleine incisies op het doellichaamsdeel te steken. Deze laser absorbeert meer dan 500 gram lichaamsvet.

Cellulitis is een van de grootste problemen waarmee Amerikanen tegenwoordig worden geconfronteerd. Met de preventietips en -technieken zou cellulitis echter geen probleem moeten zijn! Leer hoe je het kunt bestrijden en heb in een mum van tijd een mooi lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *